Общинските съветници в Бургас решиха Морското училище Свети Никола“, да

...
Общинските съветници в Бургас решиха Морското училище Свети Никола“, да
Коментари Харесай

Община Бургас става стопанин на Морското училище

Общинските съветници в Бургас взеха решение Морското учебно заведение „ Свети Никола “, да премине към общината. Досега то беше държавна благосъстоятелност , под управлението на Министерството на образованието. За смяната настоя кметът Димитър Николов. Тогава той съобщи готовността на общината да стопанисва учебното заведение:
" Ако го получим, подсигурявам, че ще бъдат положени всички старания за рационализация на материалната база, повишение качеството на образованието, запазването и развиването на това знаково за града ни учебно заведение ", сподели Димитър Николов.
На днешната сесия, това предпочитание към този момент е реалност.
Виолета Илиева, която е шеф на РУО на МОН в Бургас, съобщи:
„ За 60 години десетки хиляди души са придобили специалности там. Материална база, съпоставена с другите професионални гимназии в града, не е добра. Извършена е инспекция на положението на учебното заведение, която е посочила, че отливът на възпитаници е поради недобрата база “.
Училището дава отговор на един от най-важните критерии, с цел да бъде общинско. Това е нуждата специалностите, които се учат в него, да бъдат значими за поминъка в района. А те са " Морско корабоводене ", " Корабни машини и механизми " и " Митническа и данъчна администрация ".
Много компании, които работят в тези области, са изявили предпочитание да наемат фрагменти от специалностите, които се учат в морското учебно заведение.
„ Много скоро Морското учебно заведение ще има база, сравнима с останалите гимназии в града “, даде обещание кметът Димитър Николов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР