Общинските съветници в Бургас разглеждат предложение за по-строги мерки за

...
Общинските съветници в Бургас разглеждат предложение за по-строги мерки за
Коментари Харесай

В Бургас ограничават скоростта за тротинетки

Общинските съветници в Бургас преглеждат предложение за по-строги ограничения за ръководство на електрически тротинки в пешеходните зони на града. Мярката идва след многочислени тъжби от жители.

Предложението е позволената скорост за електрическите тротинетки в Бургас да стане 13 км/час , сега тя е до 20 км/час.

" Наближаващият летен туристически сезон постановат незабавни промени на Наредбата, за да предотвратим причиняването на ПТП с водачи на тротинетки както и основаването на стеснение и безпокойствие у останалите жители и посетители на Бургас. Тъй като гореизложените събития съответстваха с приемането на бюджета на общината за 2024 година, се наложи работата по документите да се забави, заради което импортираното сега предложение е стимулирано като наложително ", заяви вносителят Йордан Вълев.

Общинският консултант настоя измененията да се одобряват преди разгара на туристическия сезон .

Главният контрольор Пламен Николов от МВР-Бургас съобщи, че през предишното лято е почнала разяснителна акция за разпоредбите за самостоятелните електрически транспортни средства, която продължава и тази година.

От началото на годината са регистрирани 36 нарушавания от водачи на такива транспортни средства, като задачата на контрола е възпрепятствана от произшествия. Глобата е 50 лв..

Д-р Светослав Тодоров акцентира значимостта от потреблението на защитни детайли, като каски и наколенки, с цел да се избегнат тежки пострадвания.

Новите оферти за правила ще бъдат прегледани на идната сесия на общинския съвет в Бургас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР