Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет изпращат до

...
Общинските съветници от ВМРО в Столичния общински съвет изпращат до
Коментари Харесай

Години наред тарикати, побойници, наркомани и хулигани са толерирни и пазени от безбройните им права

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет изпращат до Министерство на вътрешните работи 10 съответни въпроса, свързани със сигурността в София, осведомят от партията.

На извършената изключителна сесия по сигурността на 12 май в Общинския съвет Карлос Контрера, ръководител на групата на патриотите в СОС зададе част от тях, само че не получи съответни отговори.

Ето и някои от въпросите:

„ Като се работи на териториален принцип с какъв брой патрулни коли се обслужва едно районно управление (на МВР), задоволителни ли са? Колко екипи има през тъмната част в града от КАТ? Патрулите имат ли време да си обхождат региона или чакат на всеки час да им бъде осъществена инспекция от всички всевъзможни равнища и структури?

Зам.-директорът от ГДНП по охранителна полиция какви ограничения е подхванал по повод запазване на публичния ред и сигурност както в столицата, по този начин и страната? При състояние че в ГДНП има цели отдели пътна и охранителна полиция с не дребен брой чиновници каква тъкмо контролна и патрулна активност са осъществявали?! “

„ По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Сесия по сигурността от нашата група поискахме още в края на март т.г. и то с по-широк кръг от тематики. София като град има недостиг на сигурност. Ние ще дискутираме пътната сигурност, само че битовата престъпност, домовите обири, грабежите, незаконната миграция, проблемите с гетата, разпросранението на опиати са все мъчителни въпроси, които настояваме да се дискутират. Трябва да приказваме по тези проблеми, тъй като тях ги има, би трябвало и да търсим решения. Тук в СОС, отвън СОС дружно с Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи, Народното събрание. Трябват решения и ограничения. Не може дневния ред да се дефинира от произшествия, това не е политика, а бягане след събитията. “, уточни Карлос Контрера.

Общинският консултант Димитър Антов напусна сесията, откакто министър Демерджиев отхвърли да изчака да чуе останалите въпроси на Вътрешна македонска революционна организация и си потегли, с цел да отиде да връчва по думите му оръжия в Столична дирекция на вътрешните работи. Това накара съветникът Антов да съобщи, че това е очевидно пренебрежение и Демерджиев е пристигнал да си направи просто пиар.

Това стана причина представителите на Вътрешна македонска революционна организация да подговят и изпратят документално въпросите си с гледище за бързи и изчерпателни отговори.

„ Беззаконие и ненаказаност. Това е повода за следващ път двама почтени младежи да изгубят трагично живота си. За кой ли път към този момент виждаме по какъв начин цялата държавна машина вместо да пази тези, които съблюдават разпоредбите, толерира наркоманите, тарикатите и нарушителите.

За следващ път всички заедно ще се възмущават и симулират дейности и след три дни ще бъде забравено. Какво стана с килъра на Милен Цветков? Какво стана със Семерджиев? Бяха ли осъдени заслужено? Извадихме ли си поуките, поправихме ли грешките? Та даже Емили си караше тротинетката по автомагистралата демонстративно и на инат на всички, още веднъж безнаказано. И беше необятно отразявана по медиите надали не като някакъв публичен фактор и образец. Лудост, цялостна полуда.

Беззаконите и ненаказността доведоха до това – едно момче, още възпитаник да кара със 100 при ограничаване от 50. Кара, тъй като подобен образец вижда. Кара, тъй като го вършат всички. Кара, тъй като на всички им се разминава. Разминава се на убийците, разминава се и на идиотите.

Преди три години в Народното събрание Вътрешна македонска революционна организация внесе законопроект, който искаше тежки санкции за убийците на пътя – публично потребен труд, даже работа в моргите, с цел да видят какво са предизвикали. Не се одобри. Три Народното събрание по-късно се занимаваха с какво ли не, единствено не и с убийците на пътя. Призивът ми е – вземете тоя законопроект, изтупайте го от нафталина, внесете го, приемете го.

Миналата година отново в тази зала, откакто две девойки бяха брутално убити от рецидивист на пътя, споделих, че няма по какъв начин Министерство на вътрешните работи да следи трафика с 15 коли и желаех да се усилят. Не се одобри.

Отново изслушвахме шефа на Пътна полиция, обсъждахме закупуване на още камери. Днес още веднъж сме тук, още веднъж обсъждаме и дискутираме същото. Докога?

Време е за дейности, сурови и безкомпромисни. Години наред тарикати, побойници, наркомани и хулигани са толерирни и защитавани от безбройните им права. Безправни са единствено жертвите. “, възмути се Карлос Контрера.

Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация, Министерство на вътрешните работи не вижда организационните, техническите и дисциплинарните проблеми в своята къщурка, не желае да се реорганизира и реформира и това е повода всички да живеем в безредица към този момент трета година – война по пътищата, принуждение по улиците, в учебно заведение, грабежи, убийства, безотговорност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР