Общинските съветници от Синя София“ Вили Лилков, Иван Сотиров и

...
Общинските съветници от Синя София“ Вили Лилков, Иван Сотиров и
Коментари Харесай

Синя София предлага международен конкурс за бъдещето на Княжеската градина

Общинските съветници от „ Синя София “ Вили Лилков, Иван Сотиров и Ивайло Йонков внесоха предложение в Столичния общински съвет за оповестяване на конкурс с интернационално присъединяване, който да даде хрумвания за доизграждане и развиване на територията на Княжеската градина.

С премахването на паметника на руската войска се основава опция нейното пространство да бъде преосмислено и още веднъж планувано, при вземане предвид с неповторимото местонахождение, растително благосъстояние, информационни благоприятни условия и архитектурно обграждане, разяснява общинският консултант Вили Лилков.

„ Конкурсът е доста значима стъпка, с цел да продължи развиването на градината в европейски дух и да я превърнем в съвременно, красиво и привлекателно място, тъй като обществените пространства по своя план имат задача да събират хората, а не да ги разделят! “ – написа Лилков в профила си във Facebook.

Съветниците от „ Синя София “ оферират СОС– да гласоподава следното решение:

1. Възлага на кмета на Столична община да провежда конкурс с интернационално присъединяване за хрумвания за доизграждане и развиване на общественото градско пространство на територията на Княжеската градина.

2. Контролът по осъществяване на актуалното решение се разпорежда на Постоянната комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие.

„ Целта на състезанието е да се получат хрумвания за опазване и обогатяване на парковото пространство на Княжеската градина като детайл от „ Зелената памет “ на София и доизграждане на архитектурно-пространствената рамка на бул. „ Цар Освободител “. “ - показват те в отчета си до общинския съвет.

 kniajeska_doklad.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР