Общинските съветници от няколко политически формации изразиха мнение, че най-вероятно

...
Общинските съветници от няколко политически формации изразиха мнение, че най-вероятно
Коментари Харесай

Община Бургас подведе ли общинските съветници при гласуването за социалната градина „Грижовник“ в село Твърдица?

Общинските съветници от няколко политически обединения показаха мнение, че най-вероятно са били подведени от Община Бургас . Дали е целеустремено или не, към момента остава мистерия.

Както Искра.бг писа,. Причината за недоволството на жителите е докладна бележка на кмета Димитър Николов за създаване на нова обществена градина „ Грижовник “ за възрастни хора, диагностицирани с деменция , в постройката на някогашна детска градина в с. Твърдица .

Жителите на селото незабавно взеха отношение и сътвориха подписка, която показва тяхната воля . Те ясно декларират, че не са срещу хората, които страдат от това заболяване, а са срещу метода и метода, по който администрацията в лицето на кмета Димитър Николов и ГЕРБ, се отнасят към тях и това, че са били излъгани .

Освен жителите обаче, се оказва, че общински съветници от разнообразни политически партии са били подведени по време на сесията на Общински съвет – Бургас , видно от техни изявления в обществените мрежи.

По думите на съветниците, по време на сесията, администрацията е декларирала ясна позиция, че жителите са съгласни с построяването на подобен център в селото . Това е била и повода те да поддържат по този начин импортираната докладна. Оказа се обаче, че това не е правилно и има мощна опозиция от страна на живущите в с. Твърдица.

Един от съветниците, излезли с публична позиция в обществената мрежа Фейсбук е Иван Иванов от „ Средна европейска класа “ /СЕК/:

Иван Иванов. Снимка: Скрийншот от Фейсбук

Мариян Иванов от Политическа партия „ Възраждане “ също не остана безразличен към случая:

Мариян Иванов. Снимка: Скрийншот от Фейсбук

Арх. Дилян Георгиев от „ Продължаваме Промяната “ също зададе въпрос, дали общинските съветници са били подведени от администрацията:

Делян Георгиев. Снимка: Скрийншот от Фейсбук

Остава да разберем дали общинските съветници от другите политически партии ще изразят позиция, че са били подведени или ще запазят безмълвие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР