Общинските съветници от групата на БСП за България внасят официално

...
Общинските съветници от групата на БСП за България внасят официално
Коментари Харесай

Столичните социалисти не разбират заглавията по стълбите към МОЧА

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " внасят публично запитване до столичния кмет Йорданка Фандъкова за арт инсталацията " Четем свободата " на стълбите на Паметника на Съветската войска в София . Те са мощно смутени още веднъж с метода, по който се третира паметникът, прочут като МОЧА, само че и питат какъв брой коства на софиянци реализацията на плана във връзка 250-тия ден от началото на войната в Украйна. Според позицията на Българска социалистическа партия решението е взето еднолично от заместник-кмета Мирослав Боршош .

" За следващ път Столична община взима противоречиви решения, които разделят софиянци ", означават общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България ". Те са уверени, че сходни акции не са еднопосочно одобрявани от жителите.

Съветниците питат обаче по какъв начин и от кого са подбрани творбите и създателите , които са подредени на стълбите и каква е концепцията на въпросната арт апаратура.

Сред заглавията са и " Фашизмът " на Желю Желев, " Задочни репортажи от България " на Георги Марков, " Червеният гнет без маска " на Христо Христов, само че и " Архипелаг Гулаг " и " Един ден на Иван Денисович " на Ал. Солженицин, " Тоталитаризмът " на Хана Арендт, " 1984 " на Джордж Оруел и доста други заглавия на български език.
 Снимка 593178
Източник:

Общинските съветници от Българска социалистическа партия упорстват също по този начин кметът Фандъкова да обясни дали този план е част от културния календар на Столична община , има ли направен план за арт инсталацията и с кого е в съгласие реализирането на акцията - има ли утвърждение на схемата за разполагане от основния проектант на София Здравко Здравков и от регионалния шеф Иван Кючуков.
 Снимка 593180
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР