Общинските съветници от Демократична България за пореден път внасят официално

...
Общинските съветници от Демократична България за пореден път внасят официално
Коментари Харесай

Демократична България пак иска референдум за инсталацията за боклуци в София

Общинските съветници от " Демократична България " за следващ път внасят публично предложение за провеждането на локален референдум за построяването на апаратура за произвеждане на ток и парно от гориво от боклуци в София. Те са съумели да съберат нужните им най-малко 13 общинари, които да се подпишат под предлагането за образуване на допитване. Търсеният автограф е на самостоятелния общински консултант Борис Бонев, а събирането на поддръжка беше оповестено в края на януари.

От " Демократична България " изясняват, че са изложили претекстовете си против инсталацията, която съгласно тях в допълнение ще замърсява въздуха в столицата, пред всички останали общинари. Първоначално получили поддръжка и от сътрудници от Българска социалистическа партия, само че в следствие те отдръпнали подписите си поради предлагането на кмета на " Лозенец " Константин Павлов, който е част от „ Демократична България “, за унищожаване на монумент, обвързван със Съветската войска.

Общинарите считат да зададат на столичани въпроса " Да бъде ли построена на територията на Столична община апаратура за произвеждане на сила посредством изгаряне на RDF гориво, отделящо фини прахови частици? ".

Това ще е третият опит за организирането на допитване по тематиката. Първите две бяха отхвърлени от общинския съвет. Последният несполучлив опит е от 2018 година, когато 15 общинари от Българска социалистическа партия, ДСБ и " Политическа група 5 " вкараха въпроса за разискване в съвета.

От " Демократична България " от дълго време се афишират против плана за построяването на когенерация, работеща с гориво от боклуци, на площадката на Топлоелектрическа централа " София ", благосъстоятелност на " Топлофикация - София ". Мотивите им са, че инсталацията ще докара до в допълнение замърсяване на въздуха с фини прахови частици освен от изгарянето на така наречен RDF, само че и от превозването му с камиони от завода за боклука край село Яна до Топлоелектрическа централа " София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР