Общинските съветници от „БСП за България“ Враца излезнаха с политическа

...
Общинските съветници от „БСП за България“ Враца излезнаха с политическа
Коментари Харесай

Разследват досегашния кмет на Враца за доставка на камион


Общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ Враца излезнаха с политическа декларация във връзка със злоупотреби на досегашния кмет на Враца.

Ето какво пишат те:

Ние, общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ желаеме да обърнем внимание към следващата договорка, ощетяваща общината, която ръководещата партия и кмета се пробват да извършат тъкмо преди изборите.

Днес сме поканени на изключително съвещание с съвсем 30 точки, на което се готви ликвидация на парцели, опростяване на административни такси, които другояче биха попълнили бюджета на общината и следващата промяна на същия този бюджет. В 12 без 5, малко преди изборите, ще се гласоподават и временно-изпълняващите длъжността кметове.

Това е единствено капка в морето. Докато ние би трябвало да заседаваме по съвсем 30 точки, КАТ и ОД на Министерство на вътрешните работи Враца проверяват следващата договорка на община Враца за доставка на 1 брой използван сметосъбиращ автомобил. Договорът е подписан на 13 септември тази година с компания „ Алпина Ауто “ ЕООД за 105 833,33 лв. без Данък добавена стойност. Камионът е тук, само че документите му са подправени. Поради това по наши данни КАТ отхвърля регистрация на транспортното средство. Тази договорка е една от три, тъй като след първият „ сполучлив “ контракт община Враца подписва контракт със същия снабдител за още два камиона, които следва да дойдат.

Всички камиони са използвани с година на произвеждане 2008. Питате се какво става с тези транспортни средства по-късно – стартират безкрайни и извънредно наложителни незабавни поправки през компания „ Спътник “ на известния врачански предприемач Красимир Николов.

Да поговорим за цената на камиона – информация в интернет демонстрира, че камион на същия производител и със същите характерности, създаден през 2009 година, в придвижване и с изрядни документи, коства 21 500 евро или 42 050,35 лв.. Вие сметнете разликата сред 105 833,33 лв. без Данък добавена стойност и 42 050,35 лв..

Това е истината за община Враца. За тези управници агитирате хората да гласоподават. Ще слага един риторичен въпрос – поради такива покупко-продажби ли преструктурирахте БКС от комерсиално сдружение със 100% общинско присъединяване, подчинено на общинския съвет, в общинско дружество, директно подчинено на кмета. От 250 служителя на предприятието преди преструктурирането, в този момент са на половина.

Това, дами и господа, е образец за безочливо закононарушение, за корупция и за жанр на ръководство на Калин Каменов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР