Общинските съветници от БСП Живко Господинов и Мадлен Мутафян отправиха

...
Общинските съветници от БСП Живко Господинов и Мадлен Мутафян отправиха
Коментари Харесай

Общински съветници от БСП отправиха питане към кмета на Бургас относно извършен ремонт на улица

Общинските съветници от Българска социалистическа партия Живко Господинов и Мадлен Мутафян насочиха запитване към кмета на община Бургас по отношение на осъществяването на ремонт на ул. „ Фердинандова ”.
„ При срещите ни с живущи в централна градска част бяха сложени редица въпроси. Гражданите показват своето неодобрение от стесняването на тротоарите за сметка на велоалея и паркоместа “, се показва в документа.
„ Улица „ Фердинандова ” от години е съществена комерсиална улица в нашия град и пешеходното придвижване по – нея е интензивно. Хората не схващат потребността от толкоз необятна велоалея, в случай, че в сектора на ул. „ Фердинандова ” от ул. „ Христо Ботев ” до ул. „ Гладстон ” тротоарите са невъзможни за обикновено разминаване на пешеходци, а карането на двуколесни транспортни средства по тях е причина за произшествия “, безапелационни са общинските съветници.
Те са установили, че проблем има и с уличното платно. Освен това липсват кошчета за боклуци по цялата улица.
Господинов и Мутафян смятат, че приоритет би трябвало да има пешеходното придвижване и широчината на тротоарите не би трябвало да бъде променяна. Те припомнят, че същият проблем е зародил след реконструкцията на редица улици в центъра на Бургас като  „ Възраждане ”, „ Отец Паисий ”, „ Шипка ” и други.
Общинските съветници желаят да получат отговор на въпросите какви ограничения ще предприеме община Бургас  във връзка с изложеното в тяхното запитване и дали се планува слагане на съдове за боклук по ул. „ Фердинандова ”.
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР