Общинските съветници Николай Радев, доц. Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор

...
Общинските съветници Николай Радев, доц. Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор
Коментари Харесай

Над 100 социалисти напуснаха БСП – Пловдив - Политика

Общинските съветници Николай Радев, доцент Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор Стоилов и инж. Йордан Василев напуснаха пловдивската организация на Българска социалистическа партия. Заедно с тях напущат още 109 дейни членове на партията в града под тепетата. 

Групата на съветниците в локалния парламент към този момент ще се казва „ Алтернатива за Пловдив “ и ще отстоява достоверните леви полезности в локалната политика. 

След позорния съботен конгрес, социалистите всеобщо декларират, че Българска социалистическа партия на Нинова не е тяхната партия. Купчината от заявки ще бъдат изпратени на „ Позитано “ 20, защото пловдивската централа не работи, оповестяват напусналите социалисти. 

Те разпространиха и декларация, в която се споделя: 

Юбилейният 50 Конгрес на Българска социалистическа партия се трансформира в разрушителен конгрес за партийната народна власт, социалистическия дух и здравия политически смисъл. Ние, социалистите от Пловдив, не бяхме сюрпризирани, тъй като съвещанието в събота потвърди всичко, което твърдим от 2020 година. Фалшифициране на делегатски описи, противоуставна замяна на помощни органи, манипулиране на гласувания, възбрана за свободно изложение на мнение посредством изключване на микрофони, противоуставно изключване на социалисти с повече заслуги към столетницата, в сравнение с актуалното управление и персонално – Нинова. Цялата тази „ хубост “ от репресии в стилистиката на мракобесен фашизъм или гневен костовизъм я осветлихме от дълго време на необятната общност. Съботният конгрес я направи притежание и пред дипломатическия корпус, пред болшинството почтени социалисти и леви симпатизанти, които към момента се надяваха на смяна. В началото бяхме самотни, когато обяснявахме за схемата „ Нинова “, само че от три дни към този момент е явно, че приказваме за резистентен модел със следните характерности: 

Саморазправа с измислени и лъжливи претекстове, а неуместните гласове се показват като „ кариеристи, антиматерия, клиентелисти и олигарси “.

Участие в парламентарни колаборации и управнически обединения с противоестествени съдружници като Демократична България, Политическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, които идеологически и морално опонират на достоверната социалистическа теория на Българска социалистическа партия.

Предателство по отношение на българските национални ползи по значими геостратегически тематики и въпроси.

Отказ от изчерпателен разбор и справедлива оценка за позорните загуби на Българска социалистическа партия в поредност от парламентарни избори.

Отсъствие на политическо и държавническо визионерство, предумишлено сменено с дребнотемие.

Липса на морал и порочни практики, които подтикнаха посредствеността и лицемерието, двойните стандарти и порочни изгоди на управлението.

Всичко изредено и още доста други персонални „ заслуги “ на Нинова и нейното обграждане трансформираха партията в маргинална, трапезна, свита до най-малко групировка, подготвена на присъединяване във всевъзможни безпринципни обединения.

С голяма горест заявяваме, че бяхме прави за желанието Българска социалистическа партия да бъде сведена до мащабите на Съюз на демократичните сили - приватизирана и експлоатирана за персонални цели. Причината? Страхът, че мощни хора в мощна партия могат да пречат на схемите, които са ни подготвили. За голямо тяхно злощастие ние не се предаваме и продължаваме да се борим за идеята, само че по различен метод – отвън партията на Нинова!

Днес ние, общинските съветници, които сме дългогодишни членове на Българска социалистическа партия, заявяваме, че напущаме партията, само че оставаме социалисти и ще отстояваме неотменно левите хрумвания в Общински съвет Пловдив! Не напущаме единствено ние, а още 109 дейни членове на Българска социалистическа партия – Пловдив.

Изразяваме дълбокото си почитание към хората, подкрепяли ни през всичките тези години. Раздялата ни с Нинова и нейното управление е единственият метод, по който можем да представляваме и пазиме ползите на левите гласоподаватели! 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР