Общинските съветници на Враца дадоха съгласие кметът на общината да

...
Общинските съветници на Враца дадоха съгласие кметът на общината да
Коментари Харесай

Враца внася 900 бона гаранция по делото за водния цикъл

Общинските съветници на Враца дадоха единодушие кметът на общината да внесе парична гаранция в размер на 843 359,22 лева, по поръчителство на предстоящ негативен установителен иск. Това стана на изключително съвещание на Общинския съвет, извършено нощес, 13 февруари. Вноската е според Определение №52 на Окръжен съд - Враца по публикуван изпълнителен лист в интерес на " Понсстройинженеринг " АД.

Както по-рано бе обявено една от компаниите изпълнителки на водния цикъл на Враца " Понсстройинженеринг " АД - оповестено в неплатежоспособност сдружение, насочи покана за непринудено осъществяване към Община Враца за сумата от 843 359,29 лева, макар че самото то дължи пари на общината. Това стана причина Община Враца да подаде молба за поръчителство на предстоящ иск и изиска от Окръжен съд – Враца обезпечителна мярка " прекъсване на осъществяването ".

Съдът излезе с определение, с което позволява поръчителство на предстоящ негативен установителен иск и дефинира парична гаранция в размер на 843 359,22 лева, която би трябвало да се показа по сметката на ОбС-Враца в едноседмичен период. Това наложи и изключителното събиране на общинските съветници.

След привършване на разногласието и решение на съда в интерес на Община Враца, паричната гаранция ще бъде възобновена по сметката на общината, се споделя в материалите за съвещанието.

Договорът сред Община Враца и " Понсстройинженеринг " е подписан през 2012 година, като срокът за неговото осъществяване е до началото на 2015 година. В началото на първия мандат на кмета Калин Каменов е открито, че към декември 2015 година сдружението не е изпълнило и 50 % от плануваното в документа, а осъществените ремонтни действия са некачествени. След голям брой срещи и правосъдни разногласия, през 2019 година Община Враца е прекратила контракта с " Понсстройинженеринг ", а незавършената работа по Етап 2 на водния цикъл е изпълнена от други компании.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР