Общинските съветници на Габрово приеха предложението на кмета Таня Христова

...
Общинските съветници на Габрово приеха предложението на кмета Таня Христова
Коментари Харесай

Община Габрово отпусна средства за участието на плувец в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин

Общинските съветници на Габрово одобриха предлагането на кмета Таня Христова да бъде отпусната целева финансова помощ в размер на 3000 лв. на двадесетгодишния плувец Ивелин Граматиков от Габрово за присъединяване му в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.

Средствата са нужни за закупуването на самолетни билети, застраховки, медицински прегледи, превоз, екипировка, нощувка и интернат на състезателя по време на престоя му. Това стана ясно на последното съвещание на Общинския съвет в Габрово.

Ивелин Граматиков е част от националния тим по плуване на България с партньорство на състезателен клуб „ Равен старт 2020 “ дружно с Ана Василева, плувен клуб „ Пловдив 2019 “, Емил Кондев, състезателен клуб „ Шампион “ Пазарджик и Биляна Илиева и Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в град Баня. Национален треньор по плуване е проф. Боряна Туманова.

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще се проведат в интервала 17 - 25 юни. Те са най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще вземат участие повече от 7000 спортисти  с интелектуални усложнения и техни сътрудници без увреждания от 190 национални делегации. Мероприятието включва 26 съществени и  два демонстративни спорта. 20 000 доброволци ще вземат участие в игрите, които са „ празненство на цветовете “, целящо да покаже силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР