Общинските съветници на Бургас се обединиха срещу новата цена на

...
Общинските съветници на Бургас се обединиха срещу новата цена на
Коментари Харесай

Общинските съветници в Бургас се обединиха срещу поскъпването на водата!

Общинските съветници на Бургас се сплотиха против новата цена на водата. Те излязоха с декларация, в която изрично поддържат подадената тъжба в съда от кмета на Бургас за оборване на решението на КЕВР за повишаването. И приканват градоначалниците на останалите общини в Бургаско да създадат същото.

Burgas24.bg разгласява пълня текст на декларацията:   

ДЕКЛАРАЦИЯ

ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ

от Политическа партия ГЕРБ, Политическа партия Българска социалистическа партия, Политическа партия СЕК, Политическа партия ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ,  ПП Съюз на демократичните сили, Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, Политическа партия НФСБ, КОАЛИЦИЯ НИЕ ГРАЖДАНИТЕ, Политическа партия Движение за права и свободи и Независими съветници в ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БУРГАС

Във връзка с признато решение  по т.37 от дневния ред на съвещанието на Общински съвет – Бургас, извършено на 07.04.2022 година, отразено в Протокол №36 заявяваме, че

1.     Категорично сме срещу оптималната планирана цена на ВиК - Бургас и одобрената от КЕВР пределна цена. Общинският съвет не е способен орган да приема цени на услуги, предлагани от ВиК – Бургас.

2.     Общински съвет – Бургас не приема, а съгласува Бизнес проект за развиване на активността на " Водоснабдяване и канализация “ ЕАД, гр. Бургас за интервала 2022 – 2026 година Няма общински консултант, който да е срещу капиталовите политики на ВиК оператора в град Бургас.

3.      В Бизнес проекта за развиване на активността на " Водоснабдяване и канализация “ ЕАД, гр. Бургас, препоръчан от ВиК - Бургас за привличане на вложения е заложено европейско и държавно финансиране. Вместо това се пристъпва към потребление на лични средства, като се трансферира тежестта и отговорността върху жителите. Бездействието не е опрощение за несъблюдение на поетите задължения.

4.     Общински съвет – Бургас изцяло поддържа жалбата на Кмета на Община Бургас в подхванатото оборване на решението на КЕВР в съда и приканва кметовете на останалите общини в област Бургас да създадат същото.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР