Общинските съветници на Асеновград решиха със званието тази година да

...
Общинските съветници на Асеновград решиха със званието тази година да
Коментари Харесай

Шефът на болницата в Асеновград и културен деец удостоени с Почетен гражданин

Общинските съветници на Асеновград взеха решение със званието тази година да бъдат определени двама асеновградчани. Те са заслужили признанието със своята активност – единият в областта на опазването на здравето, а другият – на клутурата. Всеки един от двамата е съдействал със заслугите си за положителното име на общината.
Доктор Иван Червенков – шефът на МБАЛ – Асеновград – съумя със своите управнически умения да провежда приемът на пациенти и проконтролира работата на чиновниците си за преодоляване на рецесията, подбудена от пандемията COVID-19. Отделно от това, неведнъж се организират и „ зелени коридори “ за искащите да се имунизират против ковид гратис и без записване. Работата на лекар Червенков дава резултат и към този момент хиляди асеновградчани са ваксинирани против COVID-19. Той е отличен експерт и админ. Под негово управление е основан и образуван професионален екип от експерти, които работят безрезервно и с воля в МБАЛ – Асеновград. Денонощният труд на лекари, медицински сестри, санитари и целия личен състав, работещ против пандемията, е заслужен за почитание.
 Предложение: 5000 лв. за всеки почетен жител на София Предложение: 5000 лв. за всеки почетен жител на София
Присъждането на най-високото отличие на Столичната община - почетен жител на София, към този момент да има и веществен израз - всеки, получил...
Другият асеновградчанин, определен за „ Почетен жител “, е общественикът и прочут на голям брой хора културен деятел Йордан Кожухаров . Той способства за издигането на българския дух и просвета, както и за запазване на традициите ни. Кожухаров е прочут с това, че е един от положителните рецитатори, освен в асеновградска община. Взимал е участия в интернационалните фестивали, популяризирайки името на Асеновград в страната и чужбина. Местните го познават от немалкото му изяви в съвсем всички празници, отдадени на културата в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР