Общинските фирми Пазари, Обреди и Двореца на културата и спорта

...
Общинските фирми Пазари, Обреди и Двореца на културата и спорта
Коментари Харесай

Три общински фирми плащат дивидент 


Общинските компании „ Пазари ”, „ Обреди ” и Двореца на културата и спорта ще платят дял на община Варна в размер на 76,80 % от годишната си облага за предходната година. Това взеха решение общинските съветници от комисията по бюджет и финанси на изнесено съвещание в зала 1 на Икономическия университет, в което участваха преподаватели и студенти.

Планираните доходи в общинския бюджет от дивиденти на комерсиалните сдружения 100 % общинска благосъстоятелност е 600 хиляди лева и осъществяването е с 32 хиляди повече. „ Пазари ” дължи 404 736 лева дял при облага от 527 хиляди лева Печалбата на „ Обреди ” е 117 хиляди лева и дивидентът, който би трябвало да внесе в общинската хазна, е 89 856 лева, а при облага 179 хиляди лева Дворецът на културата и спорта ще отчисли 137 472 лева дял.

Не споделям левичарски отзиви печелившите компании да не заплащат дял на общинския бюджет, те не се разграничават от останалите търговски сдружения, с цел да претендират за привилегии, разяснява зам.председателят на общинския съвет доктор Янко Станев. Той акцентира, че в годините обратно общината постоянно е вложила в огромни планове и финансови поправки и даде образец – ДКС – към 20 млн. лева, за „ Обреди ” и „ Пазари ” по към 10 млн. лева Щом работят на облага, те покачват заплати, осигуровки, въздействат върху икономическата среда и това е тяхната обществена отговорност, добави Станев. Съветът му към управленията на компаниите е да създават планове с европейско финансиране като инструмент за повече средства за вложения.

Гинка Христова

dnesplus.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР