Общинските болници са били излъгани относно допълнителното финансиране за увеличение

...
Общинските болници са били излъгани относно допълнителното финансиране за увеличение
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Общинските болници са били излъгани с финансирането

Общинските лечебни заведения са били излъгани по отношение на спомагателното финансиране за нарастване на заплатите на медиците. Това написа във фейсбук профила си проф. Костадин Ангелов, ръководител на парламентарната здравна комисия.

„ УС на Сдружение на общинските лечебни заведения в България ми алармираха, че текстовете в НРД дават право на всички лечебни заведения на спомагателни финансови средства, с които да усилят заплатите на медиците. Затова и сътрудниците упорстват методиката да се промени “, написа той.

По въпроса Ангелов е разговарял с ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров и управлението на здравната каса. „ Постигнахме консенсус, че методиката би трябвало да се промени, тъй че общинските лечебни заведения да получат спомагателни финансови средства, с цел да могат да усилят главните заплати на медиците си “, разясни проф. Ангелов.

„ Благодаря за сигнала на сътрудниците от Сдружението на общинските лечебни заведения. Благодаря на доктор Маджаров и на НЗОК за бързото решение “, написа още той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР