Общински съветници от Възраждане предлагат еднократна помощ в размер на

...
Общински съветници от Възраждане предлагат еднократна помощ в размер на
Коментари Харесай

Предлагат Община Варна да отпуска по 1000 лв. за новородено на висшисти

Общински съветници от " Възраждане " оферират еднократна помощ в размер на 1000 лева за родено дете във Варна, в семейство на родители с висше обучение. Това излиза наяве от предложение на групата на общинските съветници от “Възраждане ” в Обшински съвет – Варна. За задачата те оферират в бюджета на община Варна за тази година да бъдат планувани и заложени 2 000 000 лв..

В предлагането на общинските съветници от “Възраждане ” се показва, че популацията на Варна понижава, въпреки и с по-бавни темпове от останалите градове, само че популацията понижава с към 10 000 индивида годишно и този развой не трябва да бъде подминаван с лека ръка.

По данни на Национален статистически институт популацията на Варна към 31.12.2018 е 471 252 души. След пет години през 2022 към този момент е 430 847 души. Дори и по публични данни Варна е изгубила 41 хиляди души, а всички виждаме, че са много повече. Родените деца са към 4 хиляди на година и понижават, т.е имаме сериозен негативен приръст на популацията /5.88% приблизително за последните 5 г./.

“Семейството е полезност, която от ден на ден губи своята еднаквост в актуалното бездуховно и безпросветно общество. Все повече родители избират кариерата и в търсене на материалното губят своите духовни, национални и морални корени. Това поврежда българското общество и задълбочава тежката демографска рецесия, която постепенно и последователно унищожава българската страна. ”, безапелационни са от “Възраждане ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР