Общински съветници от окръг Смолнинское в Санкт Петербург решиха да

...
Общински съветници от окръг Смолнинское в Санкт Петербург решиха да
Коментари Харесай

Общинари от Петербург предлагат Путин да бъде обвинен в държавна измяна заради войната в Украйна

Общински съветници от окръг Смолнинское в Санкт Петербург взеха решение да се извърнат към Държавната дума в Москва с предложение за покачване на обвиняване против Владимир Путин за държавна измяна поради войната в Украйна. Обръщението се чака да бъде прегледано до 15 септември, оповестиха съветски медии.

Според признатия от петербургските локални депутати текст решението на президента да нападне Украйна " нарушава сигурността на Русия и нейните жители ", тъй като съветската войска губи своите боеспособни елементи, а популацията се инвалидизира.

Страда и стопанската система - отдръпването на задграничните компании от локалния пазар и емиграцията на образованото население " не може да не оставят диря върху благополучието на руснаците ", показват още общинските съветници. Те акцентират още, че " обратно на декларираните цели ", блокът на НАТО се уголемява на изток, а Украйна получава модерна военна техника.

Според създателите на текста дейностите на Путин попадат под ударите на член 93 от конституцията на Руската федерация, който гласи, че президентът може да бъде отхвърлен от служба на съображение повдигнато обвиняване от държавната дума в държавна измяна или друго тежко закононарушение.

Един от вносителите - Дмитрий Палюга, разяснява, че " не се чакат чудеса " от Народното събрание: " За нас е значимо да заявим позицията си и да дадем на другите хора да схванат: ние считаме, че президентът Путин нанася вреди на нашата страна и ние сме подготвени да приказваме намерено за това. "

Според различен от общинските съветници - Радислав Полуйков, Санкт Петербург разчита на поддръжка " от други общини в цялата страна ": " Ние използваме наличните принадлежности за обществено изложение и се надяваме най-малко да посеем семка на подозрение измежду тези, които поддържат специфичната военна интервенция. Сега вършим това, което може да направи всяка община в Русия. "

Това е един от редките случаи на обществена рецензия към дейностите на Русия в Украйна от страна на публични органи на властта в страната. В началото на март общински съветници от Смолнинское насочиха питане персонално към Путин, в което осъдиха " специфичната военна интервенция " и обявиха, че тя " без пресилване изправя света на прага на Трета международна война ".

През август един от общинарите в Санкт Петербург също писка от президента да разгласи завършек на войната, само че получи следния сбит отговор от Кремъл: " Информираме ви, че е в ход специфична военна интервенция за демилитаризация и денацификация. "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР