Общински съвет - Плевен, се събира за първо за годината

...
Общински съвет - Плевен, се събира за първо за годината
Коментари Харесай

Общински съвет - Плевен заседава на 11 януари, обсъжда предложение за придобиване на 5-етажен жилищен блок от НЕК

Общински съвет - Плевен, се събира за първо за годината съвещание на 11 януари /четвъртък/ от 09:00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Дневният ред на съветниците включва една единствена точка - разискване на предложение за придобиване по реда на Закона за собствеността на 5-етажен жилищен блок в жк „ Кайлъка “, гр. Плевен, препоръчан за продажба от Национална електрическа компания /НЕК/.

На 17.11.2023 година в Община Плевен е постъпило заявление от „ Национална електрическа компания ” ЕАД с предложение за продажба на блок № 323 в жк „ Кайлъка ” в Плевен. Сградата е благосъстоятелност на компанията и е 5-етажна, с четири секции /входове/, с общо 60 жилището, партерен етаж с 18 гаража, 60 мази, 2 абонатни и 4 общи пространства. Застроената й повърхност е 869,56 кв. м, разгънатата застроена повърхност - 5 863,54 кв. м.

Жилищният блок е издигнат преди към 20 години от заявителя за потребностите на „ АЕЦ - Белене “. Намира се напълно върху общински аграрен парцел и в тази връзка, на съображение член 66 по отношение на член 33 от Закона за общинска благосъстоятелност, НЕК в качеството си на притежател на блока предлага на Община Плевен да го закупи за сумата от 2 602 299,00 лева без Данък добавена стойност.

Решението за това следва да бъде взето от Общинския съвет на съвещанието на 11 януари. Традиционно сесията ще се излъчва в действително време на интернет страницата на институцията https://obs.pleven.bg/.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР