Общински съвет „Марица“ подкрепи единодушно предложението за отпускане на парична

...
Общински съвет „Марица“ подкрепи единодушно предложението за отпускане на парична
Коментари Харесай

Общински съвет „Марица“ отпусна парична помощ на 6-членно се...

Общински съвет „ Марица “ поддържа единомислещо предлагането за разпределяне на парична помощ от 3000 лв. на шестчленно семейство от с. Калековец, чиято къща изгоря при пожар.

26 общински съветници гласоподаваха точката, която бе импортирана изключително на днешната сесия. Кметът Димитър Иванов акцентира, че се надява локалният парламент да утвърди финансовата поддръжка за семейството в този тежък миг.

„ Човечността и съпричастността на институциите в сходни обстановки вдъхват религия освен на потърпевшите, само че и на останалите поданици, че ще получат нужното подпомагане в сложни времена “, уточни кметът на община „ Марица “.

Теодора Гюрова и Христо Герашев, тримата им синове на 12, 13 и 15 години, както и болният татко на Христо, останаха без заслон след случая на 23-ти януари в 14, 52 ч.

Христо спял, когато 13-годишният му наследник го събудил с думите, че покривът гори. Мъжът и негов другар изнесли на ръце болния възрастен мъж, само че не съумели да спасят нищо от фамилното имущество. Въпреки бързата реакция на пожарната, къщата е изгоряла дотам, че е изцяло негодна за живеене.

Теодора и Христо са служащи във компания за металообработване в Пловдив. След случая, притежателят на компанията е закупил два фургона и ги е оборудвал с уреди и мебели. Очаква се на следващия ден те да бъдат закарани в двора на родната къща на Теодора в с. Калековец, с цел да послужат за краткотраен заслон на семейството, която сега живее при родственици в с. Стряма.

Кметът на с. Калековец Колю Миланов съобщи, че доста предприемачи и поданици са изявили предпочитание да оказват помощ на потърпевшото семейство, на чието име към този момент е разкрита дарителска сметка.

Тя е : BG 28 STSA 93 0000 28 72 19 65
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР