Общински имот продължава да служи за безплатен частен паркинг на

...
Общински имот продължава да служи за безплатен частен паркинг на
Коментари Харесай

Жители на кооперация в Кючука си направиха частен паркинг на общинска земя, мерки не се вземат

Общински парцел продължава да служи за безвъзмезден частен паркинг на живущите в постройка в Кючука. Това настояват поданици на регион „ Южен ”, които при започване на годината описаха, че към кооперация, намираща се на кръстовището на улица „ Лайпциг ” и улица „ Околчица ” притежателите на жилища във въпросната постройка са решили, че частта от улицата пред постройката им принадлежи.
Прочетете още
Пловдивчаните описаха, че живущите в постройката са затворили мястото с ограда от стоманена тел и са разчертали паркоместа, на които даже са сложили антипаркинг детайли.

Тогава читателите ни споделиха, че са провели многократни диалози със чиновници на Общинския инспекторат и чиновници на районното кметство, като е станало ясно, че земята на която е построен паркинга и са сложени скоби е общинска и не е давана на частни лица за потребление.

„ Многократно сме подавали сигнали и подписки за унищожаване на колчетата, с цел да може местата да бъдат употребявани от всички живущи в региона. Кметството и Инспектората си трансферират топката и нищо не се подхваща. През това време няколко „ богопомазани ” употребяват общински терен за персонални облаги ”, разясниха читателите ни.

Жена, която работи в денталния кабинет под кооперацията пък показа, че паркингът е преотстъпен от Общината за прилагане на живущите в постройката. Тя изясни, че местата са ставали обект на спор сред съседите, само че хората, които населяват постройката имат документи, които удостоверяват правото им на прилагане на терена.



Тогава кореспондент на медията ни се свърза с кмета на регион „ Южен ” Костадин Язов, който съобщи, че теренът е частна общинска благосъстоятелност и не е отстъпен за прилагане. Паркоместата не са отпуснати от Общината за прилагане на кооперацията, като сподели, че от районното кметство ще вземат ограничения и ще изпратят архитекти, които да създадат скица на местата, която скица да се утвърди на Експертен съвет и да бъдат сложени скоби на „ Община Пловдив ”, които да бъдат отдадени чартърен на живущите в региона.

Месеци по-късно читателите ни още веднъж се обръщат към нас, потвърждавайки че до този миг нищо не се е трансформирало. Хората, които са сложили скобите и са начертали паркоместата не престават да си паркират и „ никой не ги пипа ”, споделиха те.

По този мотив още веднъж се обърнахме към кмета на региона, който съобщи, че по данни на кадастралната карта въпросният терен принадлежи на Община Пловдив, на ЕВН, както и на ЖСК- Южен и не излиза наяве какво е отстъпеното право за прилагане.

„ Данните демонстрират, че част от притежателите на парцела имат отстъпено право за прилагане на паркоместа, само че нямам информация кои са те ”, разяснява Язов.

Той увери, че ще изпрати публично питане до общинска благосъстоятелност за относителното разположение на идеалните елементи на парцела, с цел да стане ясно дали в действителност тези места са нелегално употребявани от част от жителите на кооперацията.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР