Общинската управа на Русе награди днес 200 деца с изявени

...
Общинската управа на Русе награди днес 200 деца с изявени
Коментари Харесай

Община Русе награди 200 деца

Общинската администрация на Русе награди през днешния ден 200 деца с изявени способности и за високи достижения през 2017 година в културата, изкуството, науката и спорта, оповестиха от кметската администрация.

"Продължаваме да подобряваме спортната и просветителната инфраструктура в Русе ", разяснява по този мотив кметът Пламен Стоилов.

Освен тези награди през 2017 година 189 ученици от 13 общински и пет държавни учебни заведения са получили в допълнение материално стимулиране от бюджета на Община Русе. Финансовите тласъци са за призови класирания от състезания в региона на културата, изкуството, науката и спорта; от национални олимпиади, надпревари, държавни шампионати по разнообразни типове спорт, училищен игри и други

С едногодишни стипендии са отличени общо 11 възпитаници. Те са завоювали първи места на националното съревнование по математическа филология, зимните надпревари по информатика, ХХХIII Национална олимпиада по информатика, първо място по подтикване на гюле от финалите на ученическите игри, на държавно състезание по пневматично оръжие, бронзов орден на балканска олимпиада по информатика, бронзов орден на европейско състезание по бокс за девойки и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР