Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за голяма

...
Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за голяма
Коментари Харесай

Убийството във Велинград след скандал за пари

Общинската съветничка от Велинград е удушена след скандал за огромна сума пари.

Това оповестиха проверяващи по време на брифинг, на който изнесоха детайлности за тежкото закононарушение.  

" Става въпрос за мъж и жена, които се познават от дълги години, като в един интервал от време са живеели дружно на фамилни начала, след което се разделили. След раздялата си те са поддържали относително положителни връзки. Мъжът все още на действието е живеел на друго обитаемо място. Пристигнал е във Велинград на 28-ми, предходния ден, във връзка рожден ден на потърпевшата. Двамата са имали бизнес връзки, свързани с недвижими парцели, както и финансови връзки ", оповестиха от следствието.

" По първоначални данни на 28 август вечерта сред двамата е зародил скандал, повода за абсурда била, че мъжът е претендирал дамата да му върне огромна сума пари, които през годините той й е бил дал. Точният размер на сумата следва да бъде открит по време на следствието ", стана ясно още по време на брифинга.

" Жената е била умъртвена като е удушена " прибавиха от следствието.

" Двамата са били сами в едно от пространствата на дома на потърпевшата. Мъжът самичък е подал сигнал на телефон 112. На този стадий е открито, че претекстът за осъществяване на действието е напълно персонален. Изключени са всевъзможни политически моменти във връзка осъщественото закононарушение ", споделиха още от прокуратурата.

По-рано бе обявено, че Окръжната прокуратура в Пазарджик следи досъдебно произвеждане за осъществено съзнателно ликвидиране – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс.

Убитата е Екатерина Каферинова., общинска съветничка. За закононарушението е арестуван за 24 часа 72-годишен мъж.

Предстои по-късно през днешния ден да му бъде повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. Ще бъде му бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража ". 

Наказанието, което законът планува за закононарушението, е от 10 до 20 години отнемане от независимост. 

На този стадий лицето няма качество на обвинен, по тази причина не можем да приказваме за признания, само че той спомага на проверяващите органи. 

Няма публични данни за сигнали, подавани от дамата в полицията, против арестувания за убийството. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР