Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно днес заради

...
Общинската избирателна комисия в София ще заседава извънредно днес заради
Коментари Харесай

ОИК ще заседава извънредно днес заради сигнал срещу Васил Терзиев

Общинската изборна комисия в София ще заседава изключително през днешния ден поради постъпил сигнал по отношение на пълномощията на кмета Васил Терзиев. 
 
" Сигналът е за евентуална несъответственост на кмета Терзиев според член 41, алинея 1 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. Посочено е, че той към момента има дялово присъединяване в комерсиално сдружение. Днес в 13 часа ще има съвещание на ОИК. По-късно ще бъде качен на уеб страницата протокол от съвещанието - ще бъде ясно от кой е сигналът и тъкмо какъв е ", изясни ръководителят на комисията Полина Витанова.
Тя изясни и каква е процедурата:
 
" Той следва в 30-дневен период да е подхванал деяние за преустановяване на комерсиалната си активност и надлежно присъединяване в ръководството на търговски сдружения. Трябва да е уведомил за това документално ОИК. Г-н Терзиев има подадено съобщение в този 30-дневен период. Оттук насетне следва комисията да откри дали той е подхванал тези дейности, с цел да приключи присъединяване си. Комисията ще изиска нужните документи за това, които по-късно да прегледа. Г-н Терзиев ще има опция по-късно в 3-дневен период да показа мнение ", добави Витанова, представена от БНР.
По думите ѝ при определяне, че тези дейности не са осъществени, се приключват пълномощията на кмета. В противоположния случай - сигналът няма да има съображение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР