Общинската избирателна комисия в Мездра заличи село Ослен Криводол от

...
Общинската избирателна комисия в Мездра заличи село Ослен Криводол от
Коментари Харесай

В 6 села няма да има избори за кмет в община Мездра

Общинската изборна комисия в Мездра заличи село Ослен Криводол от оповестените обитаеми места в общината, в които ще се произведат избори за кмет на 29 октомври. Така броят на обитаемоте места, в които няма да се гласоподава и ще бъдат назначени кметски наместници, станаха шест. Другите села, в които няма да гласоподават за собствен кмет са Горна Бешовица, Зли дол, Кален, Старо село, Цаконица, като към тях се прибавя и село Ослен Криводол.
От предоставената информация е видно, че селото не попада в оповестения листата на интернет страницата на ЦИК, изпратен от Националния статистически институт, на кметствата на Република България, защото не дава отговор на условията на Закона за административно-териториалното устройство на Република България да има повече от 100 души по непрекъснат адрес.
Затова на съображение условията в Избирателния кодекс ОИК Мездра заличи регистрацията на претендента за кмет на кметство с. Ослен Криводол и анулира издадените удостоверения за регистрация на обединението и на издигнатия претендент в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023г. Все отново това решение предстои на оборване пред ЦИК в тридневен период от оповестяването му.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР