Общинската избирателна комисия (ОИК) прекрати предсрочно правомощията на кмета на

...
Общинската избирателна комисия (ОИК) прекрати предсрочно правомощията на кмета на
Коментари Харесай

Прекратиха правомощията на кмета на район Илинден

Общинската изборна комисия (ОИК) приключи предварително пълномощията на кмета на столичния регион " Илинден " доктор Емил Бранчевски.

Това се схваща от на уеб страницата на ОИК, оповестява Дневник. То предстои на обжалване в 7-дневен период от оповестяването му.

Във вторник беше обявено, че Емил Бранчевски е получил съобщение от ОИК-София, че против него има два сигнала за нарушаване на закона за локалното самоуправление. Обвиненията са, че работи на трудов контракт в Германия и е записал компания във Англия. През март той разгласи пред медиите, че против него се работи с подправени обвинявания.

" От 2019 година не работя като доктор в Германия и ще приложа контракта ми за овакантяване в ОИК. В уеб страницата на болничното заведение са видели моя фотография с сътрудници, което е общоприета процедура в Германия ", изясни тогава Бранчевски.

Сега ОИК твърди, че има " хипотетично " нарушаване.

Решението може да бъде оспорено пред  Административен съд – София – град.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР