България няма да излезе извън решенията на парламента за позицията

...
България няма да излезе извън решенията на парламента за позицията
Коментари Харесай

Главчев за отказа на Радев за НАТО: Какви са причините да се притесни, нямам понятие

България няма да излезе отвън решенията на Народното събрание за позицията си по въпроса за уговорките, поети по отношение на войната в Украйна.

Това увери пред публицисти в Брюксел служебният министър председател Димитър Главчев, който взе участие в Европейския съвет.

Така той разяснява отхвърли на президента Румен Радев да води делегацията ни на идната срещка на върха на НАТО във Вашингтон, която ще се състои от 9 до 11 юли.

„ И аз разбрах, че президентът има някакви терзания. Преди 2-3 часа попитахте кой ще управлява делегацията. И ние, водени от това, че става въпрос за президента, висшия главнокомандващ и натовски военачалник, казахме – най-нормално е това да бъде президентът Радев. Нямам визия какво го е смутило, уплашило и тормозило. Но позицията на Министерския съвет общо взето е рутинна. Винаги през годините е правено по този метод – да има синхронизирана позиция сред министерствата на защитата и на външните работи, одобрена с решение на държавното управление. Какви са аргументите да се тормози президентът Радев, нямам разбиране “, сподели Главчев.

Той добави, че позицията на страната ни е безусловно съобразена с всички решения на Народното събрание.

„ Ами то не остана кой “, отговори министър председателят на въпроса дали той ще води делегацията ни в Съединени американски щати.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР