Общинската администрация уведомява родителите на родените през 2011 година деца,

...
Общинската администрация уведомява родителите на родените през 2011 година деца,
Коментари Харесай

Вижте сроковете за класиране и записване на първолаците

Общинската администрация уведомява родителите на родените през 2011 година деца, които подлежат на наложителен банкет в първи клас през образователната 2018/2019 година, че към този момент са ясни периодите, съгласно които ще бъде осъществено класирането и записването на децата им. От 2017 година е въведен централизиран електронен банкет на учениците в първи клас в общинските учебни заведения на град Пловдив. Новите правила за 2018 година са конкретизирани и са оповестени на интернет страницата на системата на адрес http://priem.plovdiv.bg в раздела „ Нормативни документи “.

На същото място е оповестен и наложеният График на дейностите за 2018 година. Той съдържа всички периоди, свързани с оповестяването на свободните места, присъединяване в плануваните три класирания и записването на бъдещите възпитаници в първи клас.

Резултатите от първото класиране ще бъдат оповестени на 5 юни 2018 година. Свободните места за него ще бъдат оповестени в електронната система от учебните заведения в период до 2 май 2018 година. Предвижда се след тази дата да стартира подаването от родителите на заявки за присъединяване в първото класиране онлайн в електронната система.

Моментът на подаване на заявката няма да има никаква тежест при класиранията. Важно е да бъде спазен единствено крайният период. За първото класиране родителите следва да подадат заявки онлайн до 3 юни 2018 година Ако нямат достъп до интернет и се затрудняват с въвеждането на заявление, могат да подадат на книжен притежател по пример своите заявки за кандидатстване в период до 31 май 2018 година в учебното заведение, което им е първо предпочитание.

Двата разновидността са равностойни, само че при подаването на заявки по интернет ще имат достъп до повече информация (в това число и до резултатите от класиранията) и опцията за смяна в желанията ще е по-лесна. Много значимо условие е подаването единствено на едно заявление (по интернет или на книжен носител). Системата няма да разреши въвеждане на второ заявление за едно дете.

Предвидени са второ (на 19.06.2018 г.) и трето (на 3.07.2018 г.) класиране. За всички значими периоди за тези класирания родителите ще могат да се срещнат от уеб страницата на електронната система. След третото класиране родителите на незаписаните деца ще подават заявки за записване в учебните заведения, в които има останали свободни места.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР