Общинска администрация - Асеновград ще кандидатства за създаване на енергийно

...
Общинска администрация - Асеновград ще кандидатства за създаване на енергийно
Коментари Харесай

Внедряват ВЕИ технология в МБАЛ - Асеновград по проект

Общинска администрация - Асеновград ще кандидатства за основаване на енергийно самостоятелна постройка . Проектът е с название „ Иновации и зелена сила за енергийно самостоятелни здания в европейските общини ", с източник на финансиране стратегия LIFE 2021 година – 2027 година Общински съвет-Асеновград даде единодушие за участие в Сдружение с нестопанска цел „ Балкански водороден клъстер “. Целта е взаимно кандидатстване по финансиращата стратегия.

Чрез осъществяване на плана се цели реализиране на оптималната енергийна самостоятелност, като се внедрят водородни технологии , в това число за произвеждане на „ зелен “ водород. Като резултат се чака и фрапантното понижаване на нездравословните излъчвания и сметките за отопление на постройката на МБАЛ - Асеновград. Освен това, ще се реализира локално независимо произвеждане на лично високо енергийно гориво и надлежно – точно реализирането на енергийна спестовност и понижаване на разноските за електрическа енергия.
 Швейцарци купиха десетки ВЕИ по Черноморието ни Швейцарци купиха десетки ВЕИ по Черноморието ни
Швейцарската компания „ МЕТ Ринюъбълс “ АГ “ закупи 100% от акциите на „ Енел Грийн Пауър България “ ЕАД. По...

Първият стадий на плана е ориентиран към внедряване на (възобновяеми енергийни източници) - слънчеви панели . Тя ще се построи по утвърждения за финансиране от Оперативна програма „ Опазване на околната среда и климатични промени “ план „ Партньорство за акомодация към климатичните промени “. За същия следва в най-кратки периоди да бъде подписан контракт за безплатна финансова. Вторият стадий пък е ориентиран към цялостна енергийна самостоятелност, посредством внедряване на атомна система към отоплението на постройката на МБАЛ – Асеновград. Предстои създаване на планово предложение взаимно с гореспоменатото съдружие. За да кандидатства община Асеновград получи единомислещото единодушие на Общинския съвет в града.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР