Общините Враца, Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина и Борован ще организират

...
Общините Враца, Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина и Борован ще организират
Коментари Харесай

Общините от Врачанско се обединиха в името на Ботевия поход /снимки/

Общините Враца, Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина и Борован ще провеждат дружно училищен поход по стъпките на Ботевата чета, оповестиха от локалната администрация в града под Околчица.
В рамките на провелата се среща кметовете бяха безапелационни, че всяка община ще обезпечи естественото осъществяване на Ботевия поход. В идващите седмици ще бъдат обезпечени екипи, които да окосят и почистят трасето от Козлодуй до връх Околчица.
Походът по стъпките на Ботевата чета ще започва на 28 май от Козлодуй и ще приключи на историческия връх във Враца. В събитието ще се включат възпитаници и групи от всяка община, като за тяхната сигурност ще бъдат обезпечени храна, медицински екип и представители на полицията.
Ученическите групи ще бъдат ръководени от дългогодишните участници в НТС „ Козлодуй-Околчица “ - Евгени Филипов и Нели Стоянова.
Председателят на клуб „ Враца Велообщество “ – Ангел Ангелов разяснява, че и тази година, на 2 юни ще се организира велопохода от Козлодуй до Околчица.
Цялата стратегия на Ботевия поход ще бъде оповестена през актуалната седмица.
На срещата участваха още: заместник-кметовете на Община Враца Петя Долапчиева и Александър Владимиров, управлението на полицията в града и шефовете на Оперативна програма „ БКС “ и Оперативна програма „ Спорт и туризъм “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР