Общините поискаха българската държава да ги подкрепи заради високите сметки

...
Общините поискаха българската държава да ги подкрепи заради високите сметки
Коментари Харесай

БРУТАЛНИ СМЕТКИ! Кметът на Троян: Ръстът на разходите за ток в общините е до 250% спрямо миналата година

Общините желаеха българската страна да ги поддържа поради високите сметки за ток. Правителството даде обещание поддръжка, само че против транспарантно харчене на локалния бюджет и изпрати Агенцията за държавна финансова ревизия на инспекции.

Донка Михайлова, кмет на Троян и зам.-председател на Сдружението на общините, заяви, че икономии се постановат в цялата страна.

„ Във всички общини растежът на разноските за по отношение на януари предходната година е към 200-250%. За община Троян той е към 230% “, изясни тя пред Би Ти Ви.

„ Ограничения са наложени във всички структури – в общината, учебните заведения, читалищата и културните институции на общината.
свързани новини55160на 03.02.20222995на 01.02.2022
„ Уличното осветяване продължава да работи обикновено през цялата нощ, тъй като има доста хора, които работят на три заменен режим и доста туристи. Ограниченията са в друга посока “, сподели кметът на Троян.

Според нея е рационално предлагането да се включат към дълготрайна държавна поръчка за избор на сътрудник за доставката на електрическа енергия.

„ За страдание това решение има два недостига – първо, то ще пристигна много късно през втората половина на годината, и на второ място – няма да докара до доста нормализиране на цените на електрическата енергия “, означи Донка Михайлова.

„ Когато има рецесия, би трябвало първо да се откри решението, а по-късно отговорния. Притеснява ни това, че редица общини са избрани надали не като отговорни, а те са пострадали като всички български жители “, уточни тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР