Общините да могат да глобяват пътните нарушители чрез камерите си

...
Общините да могат да глобяват пътните нарушители чрез камерите си
Коментари Харесай

Tова са новите мерки за пътна безопасност, които предлагат в София

Общините да могат да глобяват пътните извършители посредством камерите си за видеонаблюдение. Това оферират от Столичния общински съвет посредством законопроект, който ще бъде препоръчан на Народното събрание.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев дружно със зам.-председател на Комисията по превоз Зафир Зарков и Прошко Прошков, който е член на същата комисия, показаха препоръчаните от тях ограничения за пътната сигурност в София. 

Ето какво съдържа и самият Законопроект:

1. На първо място са интелгентните радарните табла за скорост. Такова към този момент е сложено на бул. " Черни връх ". За 15 дни са открити 2 358 извършители, от които 102 МПС-та са минали със скорост над 100 км/час;

2. Закупуване на проби за каркотични вещества;

3. Светлоотразителни гривни за първокласници;

4. Поставяне на модулни пешеходни острови;

5. Пилотно слагане на ограничаващи полусфери ( " бъмпери " ) на пешеходни пътеки;

6. Осветяване на пешеходните пътеки;

7. Обезопасяване на спирките на градския транспорт;

8. Тръбно-решетъчни парапети;

9. Достъпна информация или осведомителна кампания;

10. Подобряване на квалификацията на младите водачи.

" Важно е да се означи, че това не са тактики, а съответно изброени близо 10 решения, които касаят най-сериозните проблеми, с които ние се занимаваме, а точно пътната сигурност ", сподели Георгиев, представен от

" Проблемът с пътната сигурност е задоволително комплициран и огромен, че да не може да бъде позволен от една институция. Поради тази причина, за наше страдание, закон във връзка с нарушаванията на пътя, просто нямаме. Затова е направеният от нас законопроект, с който общините да глобяват със личните си камери. Той е подготвен и се разисква с сътрудниците от групата ГЕРБ–СДС ", добави още той.



Пакетът от ограничения за пътна сигурност в столицата е създаден взаимно със зам.-кмета по превоз Кристиан Кръстев и общински съветници.

Столичната община ще изпраща в края на всеки месец графики и конкретика на нарушавания и извършители на КАТ, с цел да могат те да слагат патрули на кръстовищата, където има най-голяма нужда.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР