Общината поиска от Камара на архитектите Варна в 7-дневен срок

...
Общината поиска от Камара на архитектите Варна в 7-дневен срок
Коментари Харесай

Проект за чешмата на Младост в 7-дневен срок поиска Общината от варненските архитекти | За седем дни само Господ може, коментира един от тях

Общината изиска от Камара на архитектите Варна в 7-дневен период да показват образ за чешмата на " Младост "

От дирекция АГУП в община Варна са изпратили на 8-ми януари писмо до Камара на архитектите, в което молят в период от 7 дни от датата на приемане на писмото, представляваните организации да показват предложение за визия - образ и размери на чешма с минерална вода, прилежаща към някогашния " Дом Младост ", оповестяват от Камарата в обществената мрежа.

" За седем дни единствено Господ може ", разяснява един от архитектите.
В отговор Камарата на архитектите във Варна е подсказала на АГУО, че образ е предмет на планиране, за което са нужни задание и изходни данни.

" При даване от Ваша страна на нужните документи, ние можем да се ангажираме с разпространение на информацията измежду нашите членове и помощ за селекцията на подобаващия претендент ", пишат в отговор до Общината от КАБ РК Варна и допълват, че могатт да спомагат за образуване на експертно разискване и правене на рекомендации за усъвършенстване на направения план, с цел да има най-хубави резултати в употребява на качествена градска среда.

Дом „ Младост “ бе съборен през януари 2022 година. С това бе разрушена и публичната чешма с минерална вода, напомня Moreto.net.

През Март 2023 година стана ясно, че е издадено позволение за създаване на публичната чешма с минерална вода до някогашния към този момент Дом „ Младост “. Процедурата е задвижена, въпрос на време е да се случи, съобщи тогава районният кмет Христо Христов. През август същата година отново той съобщи, че до месец чешмата ще е реалност. Това по този начин и не се случи, а в този момент разбираме, че занапред се събира хрумвания за " образ " на чешмата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР