Общината няма ресурс да почиства снега във вилните зони около

...
Общината няма ресурс да почиства снега във вилните зони около
Коментари Харесай

Хората във вилните зони край Русе сами ще чистят снега през зимата

Общината няма запас да почиства снега във вилните зони към града и прикани хората, които живеят там, да се запасят с артикули от първа нужда авансово.

Русе

И тази година хората, които живеят във вилните зони край Русе, би трябвало да се оправят сами с тежките зимни условия и е целесъобразно да се запасят с вода, брашно и медикаменти. Причината е, че общината няма право да чисти в тези региони, защото там няма улична регулация. А това не разрешава на снегопочистващата техника да се придвижва във вилните зони.
Спасимир Димитров – шеф на дирекция „ Обществен ред и сигурност “
„ Вилните зони са проблем, който не е на никоя компания, защото там няма улична регулация. За страдание, хората, които са поели риска да живеят в такива зони, би трябвало да поемат и този негатив. “
Пари за зимно разчистване на територията на община Русе има, увери кметът Пламен Стоилов. През 2017-а първо ще се почистват тротоарите в града, с цел да може русенци да се движат по тях гладко. А паркингите още веднъж ще бъдат безвъзмездни при екстремални зимни условия. От общината приканват в най-тежките зимни дни водачите да не паркират по дребните улици, с цел да не пречат на техниката, която почиства.
Пламен Стоилов – кмет на община Русе
„ Вероятно ще бъдат въвеждани забрани за прекъсване в централната градска част. Общината ще обезпечава места, на които хората да паркират, които ще се ползват при тежък снеговалеж. “ А в случай че снегопочистващата компания не си свърши качествено работата, ще бъде санкционирана, както се случи предходната зима. Тогава санкцията беше в размер на 10 000 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР