Общината е загубила над 10 такива делаОбщина Пловдив прави завой

...
Общината е загубила над 10 такива делаОбщина Пловдив прави завой
Коментари Харесай

Пловдив се споразумява по дела за дупки

Общината е изгубила над 10 такива каузи


Община Пловдив прави завой в практиката си за каузи за счупени в уличните дупки коли и стартира да подписва извънсъдебни съглашения. Досега всеки иск се оспорваше в съда и по този начин нормалните вреди от приблизително 200 лева за спукана гума и изкривена джанта набъбваха до над 1000 със правосъдните разходи.

Обичайната процедура е при пътен случай поради улична дупка провалите по колата да се заплащат от застрахователя, който по-късно стартира да си търси парите от общината. Само от началото на 2018 година градската администрация е изгубила над 10 такива каузи, тъй като като притежател на уличната мрежа е длъжна да я поддържа в положително положение. Този факт е бил регистриран от правния отдел на общината и при внасянето на следващия иск основният юрист Георги Стоилов предлага да се подписа съглашение, като изяснява, че по този начин ще се избегнат освен разноските по делото, а и държавната такса ще бъде платена на половина.

В случая става сума за “Тойота ”, чиято предна дясна гума хлътнала в разместени павета на бул. «6 септември» в региона на строителен хипермаркет на 18 февруари 2016 година На притежателя на колата застрахователната компания е изплатила 280,54 лева

Комисията по извънсъдебните съглашения ще прегледа проблема във вторник.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР