Общинарите от ГЕРБ в София ще поискат от националното ръководство

...
Общинарите от ГЕРБ в София ще поискат от националното ръководство
Коментари Харесай

Общински съветници от ГЕРБ и БСП поискаха оставката на областния управител на София

Общинарите от ГЕРБ в София ще изискат от националното управление на партията отстраняването на регионалния шеф на столицата по време на ротацията. Те упрекват Вяра Тодева в политическа поръчка, откакто тя върна решението за разпределението на комисиите в Столичния общински съвет.
Прочетете още
Малко по-късно от Българска социалистическа партия също оповестиха, че ще изискат оставката на регионалния шеф. Според тях Вяра Тодева саботира работата на Столичния общински съвет (СОС). Това сочи позиция на съветниците по повод заповедта на Тодева за ново разискване на решението на СОС от 8 февруари по отношение на избора на непрекъснатите комисии.

„ Тормозът от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев над София продължава. Това го виждаме с решението на регионалния шеф от през днешния ден, с което връща решението за избора на комисиите в Столичния общински съвет. Това, което прави Тодева, назначена от Политическа партия, е осъществяване на политическа поръчка ”, съобщи Антон Хекимян.

„ Тя е сложена на този пост, с цел да бъде представител на страната, а не партиен деятел. Днес тя се прояви като деятел на ПП-ДБ и „ Спаси София ”, добави Хекимян.

Той разяснява, че откакто три месеца работата за София не е можело да стартира, през днешния ден отново е „ дръпната ръчната спирачка ”.

„ Аз, като ръководител на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, от името на моите сътрудници, ще желаяме от националното управление на ГЕРБ нейното премахване. Възможно е това да се случи по време на ротацията ”, сподели Хекимян.

По думите му ръководителите на комисиите към този момент са насрочили и първи съвещания.

„ Това е очевидна форма на политически рекет. Политическа партия, посредством регионалния си шеф, се пробват да окажат влияние върху общинските съветници от всички партии. За да получат повече председателски места ”, съобщи общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев. „ Искат още и още ръководители. Три дни сътрудниците не разбрали, че имат не 1, а 3 комисии в общинския съвет. Това е несериозно ", уточни той.

„ Продължава изнудването, няма да го поносим. Искрено се надяваме при ротацията госпожа Тодева да понесе своята отговорност за този юридически памфлет ”, съобщи още Георгиев.

Прошко Прошков акцентира, че е определен ръководител на СОС от Политическа партия, с цел да се „ отпуши ” работата. „ Но се намеси регионалният шеф, с цел да ни спре. Уж има предпочитание за смяна, да стартираме работа, а сега има политическа интервенция на назначен служител ”, е мнението му.

„ Имахме желание седмицата, която следва, да разгледаме бюджета на Столичната община на първо четене. Това би трябвало да се случи на най-малко три съвещания. Очевидно работата ни се стопира ”, съобщи ръководителят на финансовата комисия Димитър Вучев.

Ваня Тагарева, която е ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност, пък акцентира, че членовете на комисията действително са преобладаващо от ПП-ДБ-СС. „ Във всяка една комисия болшинството е тяхно ”, сподели Тагарева.

Мирослав Боршош сподели, че това решение е най-тежко за Терзиев. „ 85% от отчетите са импортирани от неговата администрация. Няма да могат да бъдат гласунати. Областната шефка „ простреля ” Васил Терзиев с това решение ”, сподели Боршош.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР