Община Ямбол започва процедурите за изграждането на Атракционен парк за

...
Община Ямбол започва процедурите за изграждането на Атракционен парк за
Коментари Харесай

Запустял терен в Ямбол се превръща в Атракционен парк за екстремни спортове

Община Ямбол стартира процедурите за построяването на Атракционен парк за рискови спортове (скейт, ролери, тротинетки и BMX велосипеди) . Днес заместник-кметът Енчо Керязов и основният счетоводител на община Ямбол Диана Тодорова подписаха контракт за финансиране с министъра на младежта и спорта в оставка Димитър Илиев.

Проектът е на стойност 632 840 лв..  От тях 50% се отпускат безплатно от министерството по Националната стратегия за споделено финансиране на капиталови спортни планове, а останалите средства са от бюджета на община Ямбол, оповестиха от администрацията.

Атракционният парк ще бъде с повърхност 1206 кв. метра и ще бъде построен на безлюден терен наоколо до някогашната бонбонена фабрика в Ямбол. Проектът е разискван с младежи, които се занимават с рискови спортове в града.

Предвижда се в Атракционния парк да бъдат инсталирани уреди, пригодени за прилагане от практикуващите скейтборд, ролери, ВМХ, тротинетки и други Заложени са и средства за парково съоръжение. Обектът ще се употребява за осъществяване на тренировки за деца по колоездене и другите дисциплини. Ще се прави образование и по стратегии и планове, по тематики, свързани със спорта за децата в свободното време, децата и спортния клуб, развиване на спорта за всички, спорт за учащи, спорт за деца в риск.

Един от целите на общинското управление и през този мандат е подобряването на материалната база за всеобщ и професионален спорт в града, построяването на нови детски площадки, допълват от общинската администрация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР