Община Враца публикува техническа спецификация за възлагане на обществена поръчка

...
Община Враца публикува техническа спецификация за възлагане на обществена поръчка
Коментари Харесай

Врачани ще се радват на нова модерна библиотека

Община Враца разгласява техническа спецификация за възлагане на социална поръчка за реорганизация, ремонт и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в постройката библиотеката в града, научи BulNews.bg.
РБ „ Христо Ботев “ се обитава западната част на комплекса от здания на община Враца и е ситуирана към ул. „ Петропавловска “. Представлява солидна постройка, на четири надземни етажа и топла връзка с административната постройка на локалната администрация. Има и сутеренна част, в която се намират гараж, складово помещение и три механически пространства.
Фасадите на библиотеката към ул. „ Петропавловска “ и към площадното пространство от север са облицовани с натурален камък. Съгласно направеният и утвърден план, при фасадите, където има съществуваща каменна обшивка, топлоизолацията ще се извърши от вътрешната част на пространствата, затворена с предстенна облицовка от гипсокартон. При фасадите, където финишите са изпълнени от елементарна мазилка (към вътрешния двор на комплекса от здания на община Враца), топлоизолацията ще се извърши с монтаж извън и с покритие от минерална мазилка.
Външната дограма е остаряла алуминиева (не е подменяна), двукатна дървена и PVC. Настилките в интериора са мрамор, гранит, гранитогрес и теракота. Стените в общите елементи са с каменна обшивка. Административните пространства са отчасти с дървена ламперия, тапети, латекс, а санитарните пространства - с керамична обшивка.
Проектът планува модернизиране на сградния фонд и основаване на приветлива и ефикасна среда посредством цялостна обработка на всички пространства. Трябва да бъдат спазени и противопожарните правила. За постройката на библиотеката се планува съществена реорганизация на плоския покрив, включително хидроизолацията и въвеждане на нови енергоспестяващи ограничения. Ще бъде осъществена цялостна замяна на неефективната дограма с нова такава, ще се сменят и интериорните порти. Предвижда се ремонт на остарелите облицовки от мокет, балатум, тапети, дървена ламперия и окачени тавани и изработката на нови такива. Ще бъде заменен съществуващия амортизиран асансьор към основното предверие с нов и съвременен подобен.
Срокът за осъществяване на публичната поръчка е не повече от 150 календарни дни от сключване на контракта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР