Община Враца обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общинска

...
Община Враца обяви обществена поръчка за зимно поддържане на общинска
Коментари Харесай

Община Враца спешно търси кой да чисти пътищата до края на зимата

Община Враца разгласи социална поръчка за зимно поддържане на общинска пътна мрежа, научи организация BulNews. Процедурата е от незабавен порядък и се афишира за повторно, откакто при предходната не се яви нито един претендент.
Изпълнителят би трябвало да се избере в границите на 15 дни, заради нуждата от възлагане на поръчката в къс период. Причините за това са интензивният зимен сезон и изчерпания финансов запас на подписаните през септември предходната година контракти за снегопочистване. Това е в резултат на създалата се изключителна метеорологична конюнктура в края на предходната година, изразяваща се в извънредно мощни снеговалежи и снегонавявания.
Обществената поръчка е разграничена в две обособени позиции. За зимно поддържане на четвъртокласната пътна мрежа прогнозната стойност е до 391 666.67 лева, от които 206 000 съставляват „ алтернатива за спомагателни възлагания “ и е с неосигурен финансов запас. Към момента на оповестяване на процедурата Община Враца разполага с налични средства в размер на 185 666.67 лева, за които се подписва в началото договорът.
Втората позиция е за поддържане на улична мрежа в селата Лютаджик и Мало Пещене. Тя е с планирана стойност до 25 000 лева, като договорът е без обезпечено финансиране.
Срокът за приемане на предложения е 15 дни, или до 5 февруари.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР