Община Враца обяви обществена поръчка за ремонт на пътища в

...
Община Враца обяви обществена поръчка за ремонт на пътища в
Коментари Харесай

Община Враца ремонтира селски пътища с близо четвърт милион лева

Община Враца разгласи социална поръчка за ремонт на пътища в селата от региона, научи организация BulNews. За задачата е отделена сумата от близо четвърт милион лв..
Ремонтиран ще бъде пътят сред селата Баница и Борован, в региона на село Оходен. Дължината на правата е малко над 3 километра. Другият сектор, който ще бъде освежен, е в землището на село Згориград, при рудник „ Плакалница “. Той е с дължина 1.100 км.
Час общинската пътна мрежа на община Враца са със остарели асфалтови настилки, по които се следят голям брой деформации, пропадания, единични и мрежовидни пукнатини, дупки с друга величина и дълбочина. На места има осъществени частични ремонтни работи и изкърпвания на пътните платна, само че като цяло положението на тези сектори е неприятно и се основава причина за пътнотранспортни катастрофи, пишат от общината.
Целта на публичната поръчка е възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката на компрометираните сектори от пътя, с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването и положително отводняване. Предвижда се полагане на нов износващ слой на настилката, разчистване и профилиране на отводнителни канавки, стабилизиране на банкети и подсилване на откоси.
Отделената за ремонтите сума е 234 983,33 лв.. Фирмите, искащи да извършат дейностите, могат да подават своите предложения до 2 август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР