Община Враца дава близо 200 хил. лв. за видеонаблюдение, научи

...
Община Враца дава близо 200 хил. лв. за видеонаблюдение, научи
Коментари Харесай

Град на бъдещето! Модерни камери ще следят за вандали и престъпници във Враца

Община Враца дава близо 200 хиляди лева за видеонаблюдение, научи организация BulNews. За задачата е оповестена социална поръчка, която обгръща доставка и монтаж на съоръжение, инсталиране, конфигурация и тест на системите, практическо показване и гаранционна поддръжка.
Съществуващите системи за видеонаблюдение на територията на общината са локално построени, като е належащо те да бъдат осъвременени. Ще бъдат обхванати нови зони, в сходство със актуалните потребности и технологии, за практикуване на по-ефективен надзор по съблюдаване на публичния ред и сигурност и запазване имуществото на община Враца. Ще бъде предоставяна информация в действително време, която би послужила за определяне на нарушавания и залавяне на причинители.
Новите камери ще бъдат с 360-градусов обсег, водо- и вандалоустойчиви, с висока разграничителна дарба и ще дадат опция зоните да бъдат следени ясно през тъмната част на денонощието. Те ще разпознават автомобилни номера и ще съхраняват информацията в база данни. Записите ще се пазят най-малко 60 дни и при нужда могат да се дават за обстоен разбор на Министерство на вътрешните работи.
Прогнозната стойност на публичната поръчка е 183 333 лева без Данък добавена стойност. Фирмите, искащи да вземат участие в общественото съревнование, могат да подават документи до 13 януари. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР