Община Враца, Ботевският организационен комитет и СУ "Христо Ботев" организират

...
Община Враца, Ботевският организационен комитет и СУ "Христо Ботев" организират
Коментари Харесай

Ученици творят в Ботевска работилница

Община Враца, Ботевският учредителен комитет и СУ "Христо Ботев " провеждат Ботевска работилница в границите на мероприятията и честванията от Ботеви дни - 2018 година и отбелязването на 142-годишнината от гибелта на великия стихотворец и бунтовник Христо Ботев. За присъединяване в мероприятието са поканени всички учебни заведения на територията на региона.
Ботевската работилница е конкурс с няколко посоки и действия, които дават опция за изява на децата в региона на изобразителното изкуство, предизвика техния интерес към поета - бунтовник, неговия героизъм и подвига на неговата чета и дава опция за всеобщо присъединяване в него.
Дейностите, включени в Ботевската работилница са пленерно изобразяване - живопис и графика.
Ботевска работилница - 2018г. започва с малко празненство в аулата на СУ "Христо Ботев " на 8 май от 10 часа.
Участниците ще работят в Етнографския комплекс, пред Куртпашовата кула и паметника Христо Ботев.
Всички показани рисунки ще вземат присъединяване в галерия, която ще бъде експонирана в Младежки дом /Синя зала/ - Враца.
Обявяване на спечелилите в третото издание на креативната работилница по възрастови групи ще бъде осъществено на 9 май в Младежки дом и на уеб страницата на учебното заведение.
Официалното награждаване на спечелилите и закриване на третото издание на Ботевска работилница - 2018г. ще се състои на 29 май от 17 часа от кмета на община Враца в Синята зала на Младежкия дом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР