Община Велико Търново е в пълна готовност за очакваните през

...
Община Велико Търново е в пълна готовност за очакваните през
Коментари Харесай

Велико Търново е в готовност за очакваните снеговалежи

Община Велико Търново е в цялостна подготвеност за предстоящите през идващите дни снеговалежи. Създадена е нужната организация, към този момент е в действие и 24-часовото дежурство на снегопочистващите компании.

За уличната мрежа на старопрестолния град са обезпечени над 1000 тона пясъчно-солна примес, 800 тона промишлена сол и 100 тона химическа примес срещу обледяване. Снегопочистващата компания разполага с 10 снегорина, 8 машини за разпространяване на инертни материали, две фадроми, три камиона за транспортиране на снежни маси. В запас могат да бъдат пуснати още две комбинирани машини с гребла. Техниката е в подготвеност да бъде в употреба директно след започване на превалявания от сняг.

Тротоарите, стълбищата, пространствата към автобусните спирки и публичните зони ще бъдат чистени от общинското дружество „ Зелени системи ”. С активността ще бъдат ангажирани близо 90 чиновници, обезпечени са и седем малогабаритни машини. При снеговалеж те ще бъдат на терен още от 5,00 ч. сутринта.

Близо 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Отговорната за зимната й поддръжка компания разполага с нужните инертни материали, машини и кадрови запас. Създадена е и съответна организация за почистването на улиците в обитаемоте места от общината.

Всички 23 детски градини и 21 учебни заведения на общинско финансиране са изцяло готови за идния зимен сезон. Освен главния вид гориво, употребявано за отопление на образователните бази, обезпечен е и различен източник на топлинна сила.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР