Община Варна ще получи от Министерството на туризма 480000 лева

...
Община Варна ще получи от Министерството на туризма 480000 лева
Коментари Харесай

Варна ще получи близо половин милион лева за проекти в туризма

Община Варна ще получи от Министерството на туризма 480000 лв. за два плана за привличане на немски туристи. Те са създадени взаимно с водещи туроператорски компании и оператора на морските летища във Варна и Бургас Фрапорт. За първи път от повече от 10 години Дирекция „ Туризъм “ в Община Варна има водеща роля в ръководството на планове. Това сподели Снежана Апостолова, заместник-кметът по туризма, по време на работна среща по съгласуваност на новите туристически планове на Варна.

Първият план – „ Магията на морето “, включва 4 пакета. Основните действия по него са ориентирани към реклама на обичайния за Варна туристически артикул – морския туризъм. Останалите три пакета ще притеглят немските туристи към балнео и СПА-услугите, ще разпространяват Варна като целогодишна дестинация с акцент върху културния туризъм.

Община Варна ще има свои представители по този план на най-голямото и значимо туристическо ревю за Провинция Бавария. То ще се организира в Мюнхен през месец февруари.

Още този месец Община Варна ще взе участие в най-голямото международно ревю за всеобща аудитория за туризъм и почивки в Щутгарт. Дирекция „ Туризъм “ ще показа плана „ Варна – дестинация на четири сезона “. В него акцент е другият метод в представянето на града ни посредством различни пространства за модерно изкуство и просвета и стимулирането на фестивалния и спортния туризъм. Целта и на този план е Варна да притегля непознати туристи отвън летния сезон.

Всеки от плановете, по които Община Варна е бенефициент, е на стойност 400000 лева, като 40% се поемат от страната, а останалите 60% - от сътрудниците по плана.

По думите на заместник-кмета с сектор туризъм Снежана Апостолова, в бюджета на Община Варна за 2024 година са заложени повече средства за присъединяване в планове и изложби, както и в реклама на града като туристическа дестинация в обществените медии. По думите на Апостолова още другата седмица финансовата рамка за туризъм ще е изцяло ясна като параметри за 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР