Община Варна ще поиска отново от държавата двата имота, върху

...
Община Варна ще поиска отново от държавата двата имота, върху
Коментари Харесай

Община Варна отново иска двата имота, върху които ще бъде новата сграда на Математическата гимназия

Община Варна ще изиска още веднъж от страната двата парцела, върху които ще бъде построена новата постройка на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Проектът остава приоритет за ръководството на новия кметски екип. Поради тази причина Благомир Коцев е внесъл предложение в Общинския съвет да бъде продължена процедурата по построяването на новата образователна база,.

Единият от парцелите, с повърхност от 7 760 квадратни метра на ул. " Акад. Андрей Сахаров " № 16, е трансфериран безплатно на Община Варна с решение на Министерския съвет (МС) през 2016 година. Другият парцел – с повърхност от 14 164 квадратни метра на ул. " Върба " № 24, също е трансфериран с решение на Министерски съвет през 2019 година за период от пет години. Намерението на администрацията е на общата повърхност от 22 декара да бъде построено новото здание на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Тъй като през април т. година изтича петгодишният интервал за единия от парцелите, а планът за градеж на постройката към момента не е осъществен, Общината е длъжна да върне собствеността на страната.

Порази тази причина от кмета Благомир Коцев е импортирано предложение в Общинския съвет на Варна той да бъде акредитиран да организира процедури за безвъзмездното придобиване в благосъстоятелност на Община Варна на двата парцела.

Междувременно на 8 ноември 2023 година общинската администрация е упълномощила изработването на капиталов план на австрийската компания " Рийглер Рийве Архитекти ЦТ ". Месец по-късно, на 15 декември, пък е утвърден и Подробен организационен проект – проект за регулация и застрояване на обекта.

В началото на март тази година, Община Варна получи от австрийската компания готовия капиталов план за новата база на Математическата гимназия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР