Община Варна ще финансира с 39 хил. лв. 12 семейни

...
Община Варна ще финансира с 39 хил. лв. 12 семейни
Коментари Харесай

Още 12 семейства влизат в общинската програма инвитро

Община Варна ще финансира с 39 хиляди лева 12 фамилни двойки за проучвания и процедури по асистирана репродукция, взеха решение съветниците от комисията по опазване на здравето към общинския съвет. От началото на годината по това перо са отпуснати 58 хиляди лева, остават още 73 хиляди лева

По предложение на ръководителя на здравната комисия доктор Цветкова 30 хиляди от оставащата сума беше пренасочена за подкрепяне на лекуването на пациенти с лекарства, които не се възстановяват от здравната каса. „ Листата на чакащите е прекомерно дълга, над 10 % от тях са деца, също така става дума и за младежи с онкологични болести ”, аргументира се доктор Цветкова. Тя увери също, че на нито една фамилна двойка няма да бъде отказана поддръжка за асистирана репродукция.

Съветниците утвърдиха и лист със 105 варненци, които да получат финансова помощ за лекарства и медицински действия, които не се поемат от здравната каса. Общата сума на отпуснатите по това решение помощи е 29 хил лева От началото на годината досега отпуснатите помощи за лекуване са 85,5 хиляди лева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР