Община Варна съвместно с инициативата Хоро се вие, извива“ ще

...
Община Варна съвместно с инициативата Хоро се вие, извива“ ще
Коментари Харесай

Търсят ново място за неделното градско хоро

Община Варна взаимно с самодейността „ Хоро се вие, извива “ ще потърсят ново публично място за осъществяване на обичайното неделно хоро, което се провежда на входа на Морската градина. Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по публичен ред и сигурност Илия Коев.

Организаторите описаха, че в събитието се включват възрастни хора и дребни деца, а мощното лятно слънце може да заплаши здравето им. Затова те желаеха ново място за хорото през летните месеци.

По време на приемния ден жители алармираха за неизпълнението на заповед за унищожаване на противозаконен градеж в региона на кв. „ Бриз “, който е причина да се ограничи достъпът до парцелите им. По случая неведнъж са подавани тъжби до всички институции, а по проблема се води досъдебно произвеждане. След инспекция от страна на заместник-кмета се откри, че на 18 март 2024 година от регион „ Приморски “ е издадена заповед за унищожаване на противозаконен градеж и следва тя да бъде изпълнена в законовия период, увери жителите Илия Коев.

За недоразумение и междусъседски разногласия поради сложена ограда в парцел с общ заход към жилищната част, сигнализираха други жители по време на приемния ден. Изградената ограда е непрекъснат обект на вандализъм, вършат се непрекъснати опити да бъде съборена и демонтирана, споделиха жителите. На мястото ще бъде осъществен оглед и инспекция от екип на Община Варна и в случай че се откри причинител, ще бъдат наложени наказания за вандализъм, акцентира Коев.

Възрастни хора, живеещи на първи етаж в кооперация на ул. „ Страхил “ 20 се оплакаха от дългогодишни проблеми с инфраструктурата към жилището си. По думите им, тротоарът е прекомерно дребен, което основава непрекъснати предпоставки маневриращи коли да се удрят в балкона на жилището им. Адресът ще бъде тестван и взаимно с Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ ще се потърси решение за ограничение достъпа на коли до жилището на жителите, увери Коев.

Следващият приемен ден на заместник-кмета е на 26 април от 13:00 часа. Гражданите могат да записват часове на телефон 052/820-283.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР