Община Варна състави два акта за увреждане на общинско имущество

...
Община Варна състави два акта за увреждане на общинско имущество
Коментари Харесай

Община Варна с голям удар! Ще има и солени санкции в левове

Община Варна сформира два акта за увреждане на общинско имущество – тротоар и пътна настилка - поради двата градежа на ул. " Стефан Стамболов " до някогашната баня " Гъбата " в центъра на Варна. Актовете са издадени по Закона за административните нарушавания и санкции /ЗАНН/, по отношение на Наредбата за публичния ред на територията на Община Варна.

Проверка на Общината в два следващи дни е открила обилни вреди по асфалтовото покритие и тротоарните плочи, както и последвала ги повреда на водопроводната мрежа. Това оповестиха чиновници на " Строителен надзор " към Община Варна след завършването на работата си на терен.

Те разясниха, че става дума за акт за определяне на административно нарушаване, който следва да бъде разгласен и връчен на нарушителите.

Строителните компании, по отношение на организация и осъществяване на строително-монтажни работи, носят отговорност, за нарушение и компрометиране на целостта на прилежащите на обекта пътни, тротоарни настилки и уреди. Вероятната причина за провалите по инфраструктурата е прекосяването на тежка машинизация, допълват още инспекторите.

След връчването на акта се сформира наказателно разпореждане, а плануванаъа глоба за юридически лица е в размер от 1000 до 5000 лв..

По данни на ВиК – Варна, водопроводите и канализационните клонове, преминаващи по ул. " Стефан Стамболов " са плиткостоящи, т.е. са ситуирани на дълбочина под 3 метра. Земната основа е слаба и инфраструктурата е амортизирана. Поради тази причина прекосяването на тежка машинизация, от порядъка на 60 тона, която е поставяла водачите на близкия градеж, води до повреди, изясни основният инженер на регион " Одесос " Борислав Стоянов. По време на втората инспекция през днешния ден участва и представител на ВиК – Варна, който ръководеше дейностите по отстраняването на повредата.

Община Варна взаимно с районното кметство ще правят регулярни инспекции на обектите и при нужда ще се вършат наставления, а при констатиране на други нарушавания ще се сформират актове и наказателни постановления, обясниха от отдел " Строителен надзор " на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР