Община Варна получи две награди в конкурса Добри практики“ 2023.

...
Община Варна получи две награди в конкурса Добри практики“ 2023.
Коментари Харесай

Община Варна с две награди в конкурса „Добри практики“

Община Варна получи две награди в състезанието „ Добри практики “ 2023. Грамотите бяха връчени на заместник-кмета Павел Попов в границите на публична гала в София. Организатор на състезанието е Институтът по обществена администрация.



Община Варна бе отличена с второ място в категория „ Социална отговорност “ за активността на дирекция „ Образование и юношески действия “. Призът се връчва за създадена и внедрена процедура „ Прием на деца, отсрочени от наложително образование в първи клас в подготвителни групи за наложителна предучилищна подготовка в общинските учебни заведения “. Основната цел на практиката е отбрана правото на еднакъв достъп до обучение на децата със специфични просветителни потребности в наложителната предучилищна възраст.



Грамота в същата категория „ Социална отговорност “ получи и дирекция „ Превенции “. Отличието й бе обещано за Програмата за предварителна защита на използването на наркотични субстанции измежду учениците V-VII клас.

Две грамоти бяха присъдени и на Сдружението за поддръжка на лица с умствени усложнения. Те са за положителни практики в двете обществени услуги, изпълнявани от Дневния център за пълнолетни лица с увреждания „ Ривиера “ и от Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на пълнолетни лица с увреждания „ Чайка “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР