Община Варна подаде проект за рехабилитация, модернизация и изграждане на

...
Община Варна подаде проект за рехабилитация, модернизация и изграждане на
Коментари Харесай

Варна модернизира уличното осветление в кв. Чайка с проект за 1.99 млн. лева

Община Варна подаде план за рехабилитация, рационализация и създаване на умна система за улично осветяване в кв. „ Чайка “ на стойност 1.99 млн. лева

Системата за външно изкуствено осветяване планува съществуващите осветителни тела да бъдат сменени с LED осветители, оповестяват от община Варна.

С подмяната на осветителите не се постанова повишение на съществуващите мощности към електроразпределителната мрежа. Очаква се осъществяването на енергоспестяващите ограничения да усъвършенства качеството на уличното осветяване в кв. „ Чайка “, да увеличи енергийната му успеваемост и да понижи потреблението на електрическа сила.

Досегашните касети за ръководство на уличното осветяване, които постоянно ставаха обект на похищения, ще бъдат сменени с нови, интелигентни касети. Те ще бъдат включени към към този момент съществуващата система за ръководство на уличното осветяване City Touch. По този метод ще има опция за следене положението на осветителната уредба, потреблението на електрическа сила и други параметри.

Очаква се понижаване на директните разноски на община Варна за улично осветяване, понижаване излъчванията на парникови газове вследствие на понижената консумация на електрическа енергия. Средствата би трябвало да бъдат обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност посредством Министерство на енергетиката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР